Mini Cart

Μελισσοκέρι – Κερί Μέλισσας 100% Φυσικό 840γρ

19.50

In stock
Κωδικός προϊόντος: EU09 Κατηγορία:

Περιγραφή

Το κερί μέλισσας είναι το ιδιαίτερο φυσικό κερί που εκκρίνεται από τους αδένες των μελισσών.

Το χρησιμοποιούν για να κατασκευάσουν τις κυψέλες τους για να αποθηκεύσουν το μέλι, τη γύρη και το βασιλικό πολτό.

Από την κυψέλη, το κερί μέλισσας είναι ένα “φάρμακο” που χρησιμοποιείται για πάνω από 2000 χρόνια, ειδικά για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων.

Χημικά, το κερί μέλισσας αποτελείται κυρίως αποτελείται από υδρογονάνθρακες (με 23 έως 33 άτομα άνθρακα), αλκοόλες ( με 24 έως 34 άτομα άνθρακα),

Οξέα ( με 16 έως 32 άτομα άνθρακα), υδροξυοξέα (με 16 έως 28 άτομα άνθρακα) και διόλες (με 24 έως 32 άτομα άνθρακα)

Το μελισσοκέρι έχει ευρεία χρήση στην παραγωγή σαπουνιού, στην φαρμακοβιομηχανία, στη βιομηχανία καλλυντικών και κεριών.
Το αγνό κερί μέλισσας, όταν παράγεται είναι λευκού χρώματος.
Γίνεται όλο και σκουρόχρωμο, καθώς ενσωματώνει γύρη, σκόνη, πρόπολη και άλλα υπολειματα από το μελίσσι ή ανεμοφυλλη γύρη.
Το σημείο βρασμού του κεριού, χονδρικά, είναι περίπου στους 65οC και η πυκνότητα του στου 15οC είναι περίπου 0,96gr/ml.
Το κερί δεν θα πρέπει να θερμαίνεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 85οC, ενώ η έκθεση του σε υψηλές θερμοκρασίες

πρέπει να γίνεται με αργό ρυθμό.
Το κερί είναι χημικώς αδρανές υλικό και παρουσιάζει μεγάλη πλαστικότητα, ειδικά πάνω από τους 30ο C.
Η πλαστικότητα αυτή εξαρτάται από την καθαρότητα του και από την ποικιλία της μέλισσας που το παρήγαγε.
Είναι αδιάλυτο στο νερό, και ιδιαίτερα ανθεκτικό σε ισχυρά οξέα.
Ως εκ’τούτου, δύσκολα αφομοιώνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό κατά την πέψη.
Είναι διαλυτό στην αιθυλική αλκοόλη και στα λιπαρά οξέα με ταυτόχρονη θέρμανση

 

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Μελισσοκέρι – Κερί Μέλισσας 100% Φυσικό 840γρ”